Ферма Tante snails: де живуть щасливі равлики


Якщо ви навіть не були в ресторані Tante Sophie cafe escargot, що в центрі Львова, то точно бачили його як одну з найпопулярніших локацій для фото у середмісті. Ресторація відома своїми равликами. Ми ж вирішили поїхати безпосередньо на ферму, де цих равликів вирощують, щоб побачити на власні очі і продегустувати все на місці.


Ферма Tante snails знаходиться у с. Яблунівка коло Буська. Це близько 60 км від Львова. Сюди можна приїхати у будь-який день, крім понеділка, з 12:00 до 20:00. Тож якщо ви подорожуєте київською трасою – дуже зручно сюди заїхати на пару годин. За вхід грошей не беруть 😊


На фермі вирощують виноградних равликів породи Helix Аspersa Muller і їх тут кілька мільйонів! Їх постачають у ресторан, а також відправляють на експорт. Живуть равлики просто неба – у траві під спеціальними дошками, це їхні домівки. Але, незважаючи на це, втекти їм не доведеться – загони охороняють «електричні пастухи».




Та, крім равликів, віднедавна тут почали розводити ще й … жаб! Тому, щоб спробувати жаб’ячі лапки, не доведеться мандрувати аж до Франції.
Хтось порівнює їхнє м’ясо на смак з курятиною, хтось – з рибою. Як на мене, просто потрібно спробувати, бо ні на що інше це м’ясо не схоже. А готують жаб’ячі лапки на фермі смачно – з часником, петрушкою, лимоном.


Равликів же подають під різними соусами – часниковим з травами, трюфелем, сирним. Крім равликів та жаб’ячих лапок, у меню є різні напої – ожинове вино, граппа, кава, какао, лимонад. Ще тут випікають багети – дуже смачні. Вино і багети можна купити з собою. А ще тут можна придбати навіть такий делікатес, як равликова ікра.


Я дуже люблю різні ферми. Вперше я побувала на Одещині на виноробному господарстві француза Крістофа Лакарена. Він у с. Шабо перетворив стару радянську ферму на куточок одеського Провансу. І особисто для мене жодні організовані екскурсії на великі винзаводи не зрівняються з тихими посиденьками за келихом розе серед поля і виноградників без натовпу туристів.


Згодом ми побували на козячій фермі «Шеврет» на Львівщині. Там вже можна замовити екскурсію і дегустацію різноманітних сирів. А ще – досхочу нафотографувати кіз, коней і віслюків. Тому гастротуризм – точно моє!

На ферму Tante snails найзручніше добратися на авто. Також є автобус Львів – Соколя, який їде через Яблунівку. Контакти ферми – на їхньому сайті.



При копіюванні фото, тексту чи його фрагменту посилання на цей блог обов'язкове!

Коментарі

Популярні публікації